
Ingrediente
- 4 linguri de miere
- 2 lingurite de pulbere de ceai negru
- 1 lingura de piper negru
- 1 lingura de ghimbir proaspat razuit
- 1 lingura de cuisoare
- 1 lingura de cardamom
- 1 lingura seminte de fenicul
- 1 plic de vanilie
- 3 cani de lapte
Instructiuni
Puneti intr-o tigaie mierea, ceaiul si celelalte condimente, apoi omogenizati cu laptele si o ceasca de apa, puneti-le la fiert timp de 5 minute fara capac, luati de pe foc, apoi acoperiti si lasati preparatul la marcerat timp de 25 de minute.
Filtrati si serviti ceaiul, puteti chiar sa il conservati in frigider si sa il serviti rece sau sa il incalziti si sa il savurati caldut, putand adauga un pic de lapte sau putina smantana lichida.
Citeste mai multe retete si preparate in cartea “Mierea – Proprietati si utilizari” de Daniela Guaiti, Editura Casa