Turta dulce cu miere

Turta dulce cu miere

Ingrediente

  • 600g faina
  • 250g miere
  • 150g zahar pudra
  • 100g untura
  • 3 oua
  • 1 lingurita rasa de scortisoara
  • 1 lingurita de anason
  • coaja de la o lamaie
  • 4-5 cuisoare
  • un praf de sare
  • 2 pliculete praf de copt

Instructiuni

Pe planseta se oune circa 500g faina, se face o adancitura in care se pune mierea, grasimea topita, zaharul, aromele si se amesteca putin. Apoi se adauga ouale si se continuna amestecarea pana la completa incorporare. Se adauga restul de faina, pana ce se obtine un aluat care sa se poata intinde. Se lasa la rece circa jumatate de ora, apoi se intinde pe planseta, o foaie de circa jumatate de centimetru. Se taie cu forme in diverse figuri si se aseaza in tava unsa si tapetata cu faina. Se ung bucatile cu ou, se orneaza cu samburi de nuci, alune, sau migdale si se dau la cuptor. Coacerea se face repede in cuptorul bine incins, pana ce capata o culoare aurie.
Dupa gust, intindem apoi o glazura de lamaie sau ciocolata.